17 Maart: ‘Koffiebar en de moord op de Loosdrechtse palingvisser’

maart 11, 2012 in Programma

Hallo allemaal,

vanaf het jaar 1299 groeide er in Loosdrecht een jongen op die uiteindelijk palingvisser is geworden en wiens leven abrupt tot een einde kwam.
Jacobus Sneijder woonde aan de Loosdrechtsedijk 171 waar in het jaar 1400 is begonnen met de bouw van de huidige Sypekerk in Nieuw-Loosdrecht.

Echter op de koude winterse dag 2 Februari 1349 kwam Jacobus Sneijder niet meer thuis na een dag op paling te hebben gevist op de Loosdrechtse plassen. Vijf dagen later werd het lichaam van de vermoorde visser aan de rand van de Loosdrechtse plassen gevonden. Vreemd genoeg vertrok Wilhemina Sneijder – Jansen (de vrouw van de verdwenen palingvisser) op de dag van de vermissing uit het huis aan de Loosdrechtsedijk naar een onbekende locatie om nooit meer terug te komen.

Na jaren van een verlaten en verpauperd huis is besloten om het huis te slopen waarna er in 1400 is begonnen met de bouw van de Sypekerk.
Echter heeft nooit iemand meer iets vernomen van het Loosdrechtse echtpaar Sneijder en is het verhaal in de doofpot gestopt…

Aanstaande zaterdag gaan wij proberen te achterhalen wat er destijds in het jaar 1349 precies is gebeurd met dit echtpaar.
Wat is er precies gebeurd met de palingvisser en waarom vertrok zijn vrouw plotseling uit Loosdrecht? Wie hebben er iets mee te maken? Waar is het allemaal gebeurd?

Je wordt zaterdag 17 Maart verwacht om 20.00uur in de Oude-Pastorie (naast de plek waar de Loosdrechtse palingvisser heeft gewoond) en om 20.30uur starten we de avond en gaan we terug naar het Loosdrecht van het jaar 1349 om het mysterie van het Loosdrechtse echtpaar Sneijder op te lossen! Mis dit niet en zorg dat ook jij en eventuele vrienden aanwezig zijn…

Groetjes van het Koffiebar team!