De kraak van ’63

januari 28, 2013 in Programma

Hoi allemaal,

Het is de winter van ’63, ook wel bekend als de koudste winter in Nederland sinds de revolutiewinter van 1789. Ook in Loosdrecht brengt dit koude weer veel narigheden met zich mee. Het dorpje gaat gebukt onder sneeuwstormen en een flinke vorstperiode. En juist onder deze erbarmelijke omstandigheden vindt er een ramkraak plaats bij de Coöperatieve Centrale Raiffeisen Bank in ’s Gravenland. Dienstdoende agent Becker-Roels vindt al gauw een spoor in de sneeuw die richting Loosdrecht gaan.

Zoals een goed agent betaamd volgt hij het spoor. Allereerst komt hij langs boerderij 38a waar hij iemand ziet die zijn pad aan het schoonmaken is. ‘Nee, niets gezien’ zegt de melkboer nonchalant. ‘En nu van mijn land af, want ik heb nog genoeg te doen!’ De agent ziet dat het spoor verder gaat en besluit dit dan ook maar te volgen. Bij het bos van Hacke aangekomen ziet hij Dominee de Bruyn en de dochter van Jan Conrad van Hacke in een heftige discussie. Hij hoort nog net de dochter roepen: ‘Hoe kan je nu met zo’n verzoek naar mij toe komen?! Jij begrijpt er echt niets van!’ Ze draait zich om en laat de dominee wat beteuterd achter. ‘Geen commentaar’ zegt de norse dominee, welke zich snel richting de kerk beent. Weinig tijd om hier over na te denken heeft de agent niet, hij wil het spoor volgen en merkt dat het alweer gaat sneeuwen.

De agent zet het op een joggen en volgt het spoor verder, Het leidt onder andere langs de plassen, de Knorr fabriek en richting het vliegveld. Bij het vliegveld aangekomen ziet hij een oude man een zwerver uit de bunker trekken. De zwerver heeft een blauw gezicht van de kou. ‘Pak jij zijn benen, dan brengen we hem gauw naar het café!’ roept de oude man. Gezien de dringende situatie doet de agent wat hem wordt opgedragen. In het café aangekomen gaat al snel de Jägermeister open en kan de zwerver wat opwarmen. ‘J-J-Ja, ik mocht helaas bij n-n-niemand blijven slapen vannacht. Vandaar dat ik naar mijn eigenplekje ben gegaan’ verteld de zwerver. Belachelijk vindt de oude man en hij biedt de zwerver een plekje aan zolang de kou in Nederland blijft. Intussen kijkt de agent naar buiten, het sneeuwt alweer hevig. Dat spoor is niet meer te volgen.

Dit is het verhaal dat agent Becker-Roels in zijn rapport zet. Helaas is de zaak nooit opgelost. Het is aan jullie om met moderne technieken te achterhalen wat er precies is gebeurd. We duiken deze historische zaak in en proberen het verleden en het heden aan elkaar te koppelen op zoek naar de waarheid. Kom zaterdag vanaf 20.00 naar de koffiebar en help deze zaak op te lossen. Mis dit niet en zorg dat ook jij en eventuele vrienden aanwezig zijn…

Groetjes van het Koffiebar team!

(Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten!)

19 januari Filmavond; Lemon Tree

januari 14, 2013 in Programma

Beste allemaal,

Hoe vaak zien wij als we op de bank in ons warme huis naar het nieuws kijken vreselijke beelden en verhalen uit Israël?
Terwijl we daarna de TV uitzetten en weer overgaan tot de orde van de dag…

Zaterdag 19 januari gaan we hier met elkaar dieper op in door de film ‘Lemon tree’ te kijken. Een waargebeurd en zeer indrukwekkende film
over de onderlinge verhoudingen tussen de Israëlieten en de Palestijnen.
Omdat we deze film met het beste beeld en mooiste geluid willen bekijken zal de avond plaats vinden in het wijkgebouw in Loosdrecht.

Mocht je van plan zijn om volgend jaar mee te gaan naar Israël dan raden we je zeker aan om deze film te komen kijken!
Deze film speelt zich namelijk af in het Israël van nu een geeft jullie een eerste beeld hoe dit land kan zijn.

We starten de avond om half negen in het wijkgebouw maar de koffie en thee staat vanaf acht uur klaar.
Tot zaterdag allemaal!

Groetjes,
het KB-team

Winterfeestje!

januari 2, 2013 in Programma

Hoi iedereen,
Zaterdag willen we beginnen met een leuke winteravond! Pak je skimuts, zet je sneeuwbril op en doe dit nieuwe jaar mee met een klein après-ski feestje in de altijd koude koffiebarruimte! Tegelijk kunnen we elkaar het beste toewensen voor 2013 :).
We zien jullie zaterdag 5 januari (a.s.)!
Groet,
Het kb-team.